Starterszaken

Informatie en interessante links voor startende ondernemers en zzp'ers

Nederlandse brandmanagers weten niet wat ze doen

Author: Geen reacties Share:

Interbrand liet 350 Nederlandse marketeers ondervragen en kwam tot de conclusie dat het merendeel van de Nederlandse brandmanagers niet beschikt over de elementaire tools en informatie die nodig zijn om sterke merken te bouwen.

 Phoef, die zit…

 Aanleiding van het onderzoek was de signalering dat Nederlandse merken dalen in waarde, in tegenstelling tot merken in vrijwel alle andere Europese landen.

 

De onderzoekers vroegen 350 Nederlandse branding- en marketingprofessionals in een uitgebreide ‘health check’ naar de huidige staat van branding in Nederland. De onderzoekers concluderen een gebrekkig inzicht in de waarde van de eigen merken, het keuzeproces van de klant en de betrokkenheid van de eigen organisatie bij het merkconcept.

 

‘Bij de 10e editie van ons Best Global Brands?onderzoek, signaleerden wij een zorgelijke trend: Nederlandse merken dalen in waarde, terwijl de merkwaarde in vrijwel alle andere Europese landen stijgt. We wilden uitzoeken hoe dat komt’, aldus Josh Feldmeth, Managing Director van Interbrand Amsterdam.

 

Nederlandse branding rust op wankele basis

 Een opmerkelijke conclusie die uit de onderzoeksresultaten naar voren komt, is dat 83 procent van de Nederlandse brandmanagers vindt dat hun merk grote invloed uitoefent op de aanschafbeslissingen van de klant, terwijl bijna de helft van deze managers (47 procent) geen gebruik maakt van de basisgereedschappen van het vak:

 *Slechts 37 procent kan de merken financieel waarderen of het rendement op investeringen in merken en marketing meten

 *Slechts 53 procent ondervraagt de klanten over het merk

 *Slechts 44 procent ondervraagt de eigen medewerkers over het merk

 

Bron: Teo van Vught

Previous Article

Personenvennootschap van de baan

Next Article

Hoe schrijf je een persbericht?

Gerelateerde nieuwsartikelen: