Starterszaken

Informatie en interessante links voor startende ondernemers en zzp'ers

Hoe moet mijn logo er uit zien?

Author: Geen reacties Share:
Een logo geeft vorm aan de identiteit van je merk of organisatie. Het geeft het aan wie je bent en wat je doet. Een sterk logo is dus heel belangrijk, ook voor je online identiteit. Een goed logo creëert een goed en onderscheidend beeld van je organisatie en straalt professionaliteit uit. Je logo speelt een belangrijke rol in de betrouwbaarheid van al je communicatie rondom je merk en organisatie.
 
Waaraan moet je denken:
  • Laat duidelijk bedrijfsnaam zien. Je bedrijfsnaam moet duidelijk in het logo naar voren komen. Gebruik niet te veel visuele opsmuk die je bedrijfsnaam doet ondersneeuwen.
  • Verberg je logo niet in chaos. Maak bijvoorbeeld op je website de top navigatie niet zo druk dat het logo niet meer goed te zien is. Zorg ervoor dat het zich duidelijk onderscheidt van de rest van de informatie in de header.
  • Gebruik constant een tagline. Als je nog geen tagline hebt, laat er een ontwerpen of ontwerp er zelf één. Gebruik je tagline overal waar je logo wordt getoond. Let op: een tagline is igeen slogan; zorg ervoor dat je tagline inhoudelijk communiceert wat je bedrijf of orgnisatie doet.
  • Link je website het logo naar je homepage, ook al heb je al een “Home” link in je navigatie. Bezoekers klikken vaak eerst op het logo.
  • Je logo moet uniek en origineel zijn. Creëer een origineel en uniek logo of laat dat bij voorkeur doen. Je logo is belangrijk. Een goed logo geeft meer omzet en meer verbinding met je relaties en/of klanten.

Previous Article

Zonnepanelen voor MKB

Next Article

10 Marketingtips voor startende ondernemers

Gerelateerde nieuwsartikelen: