Starterszaken

Informatie en interessante links voor startende ondernemers en zzp'ers

Creatieve starters krijgen beter toegang tot kapitaalmarkt

Author: Geen reacties Share:

Creatieve starters moeten beter toegang krijgen tot de kapitaalmarkt. Dat schrijft Minister van der Hoeven mede namens minister Plasterk en staatssecretaris Heemskerk in een brief aan de Tweede Kamer.

Van der Hoeven wil het mogelijk maken dat creatieve starters net als startende hightech bedrijven beter toegang krijgen tot de kapitaalmarkt.
Voor veel van dit soort startende bedrijven met veel potentie maar ook een hoog risico is het lastig om kapitaal op te halen. Zo loopt
Nederland veel snelgroeiende ondernemingen in de creatieve sector mis.

Wereldtop

Om het probleem te ondervangen stelt Van der Hoeven een regeling open , die het mogelijk maakt dat er speciale fondsen komen die kapitaal aan dit soort starters gaan verstrekken. Zo moet Nederland op het terrein van bijvoorbeeld design tot de wereldtop blijven behoren en moet toegang tot de kapitaalmarkt voor starters in design en kunsten geborgd worden.

Voor startende hightech bedrijven is de regeling al met succes ‘open’. Zo werden de afgelopen jaren met hulp van EZ verschillende fondsen opgezet die startende hightech bedrijven hebben geholpen. Van der Hoeven ziet dit nu ook voor de creatieve sector gebeuren.

Bron: Ministerie van Economische Zaken

Previous Article

Creatieve Industrie, Brabant & Limburg

Next Article

De Nederlandse Economie

Gerelateerde nieuwsartikelen: