Starterszaken

Informatie en interessante links voor startende ondernemers en zzp'ers

Vijf tips om de overlevingskansen van je bedrijf te vergroten

Author: Geen reacties Share:

1.      Bepaal welke extra’s je te bieden hebt

Een klant koopt niet alleen een product, maar de totale beleving van het aanbod. Twee ondernemers kunnen hetzelfde product leveren met dezelfde extra’s voor dezelfde prijs en tóch verschillend zijn. Jouw aanbod omvat dus ook de sfeer en uitstraling van je bedrijf. Het maakt in één oogopslag duidelijk wat er gekocht kan worden.

 

2.      Verdiep je in de boekhouding

Denk je dat het mogelijk is het gedoe met geld en cijfers aan een ander over te laten?

Uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor het bedrijf en gaat het om jouw geld. Zorg dat je dus voldoende van de cijfers en de administratie begrijpt om zelf de verantwoording te kunnen dragen. Dit geldt zowel voor het maken van de begroting als voor de administratie

3.      Bekijk je organisatie zoals de klant dat doet

Kom je je de afspraken na? Voldoet de kwaliteit aan de belofte? Klopt de rekening? De (potentiële) klant heeft bepaalde verwachtingen van je bedrijf en zal deze – bewust of onbewust – altijd controleren. Hij besluit al snel of de verwachtingen kloppen of niet. Als je de dagelijkse organisatie goed voor elkaar hebt, is de kans op succes groter.

 

4.      Zet je sterke en zwakke kanten op een rijtje

In een klein bedrijf is het onderscheid tussen de ondernemer en de onderneming klein.

Jouw sterke en zwakke kanten zijn vaak ook de sterke en zwakke kanten van het bedrijf.

Denk eens rustig na over hoe je met je zwakke kanten omgaat. Daar ligt de echte ontwikkelingsmogelijkheid!

 

5.      Betaal belasting

Maak een goede inschatting van de te betalen belasting, zodat je globaal weet hoeveel je moet reserveren. Je zou de eerste niet zijn die voor verrassingen komt te staan en het bedrijf om die reden moet beëindigen. Door de extra aftrekposten betaal je als ondernemer minder belasting dan werknemers. Dit verschil wordt steeds kleiner als het inkomen stijgt.

 

Bront: Nieuw ondernemershandboek: Ik werk voor mezelf**


**Zo krijg je plezier in ondernemen. Het boek is een coproductie van Jobien Wind en Wim Korsten. “Het laat zien dat je een sterke positie in de markt kunt neerzetten als je durft te kiezen voor het unieke van jou en jouw bedrijf

Ik werk voor mezelf, doe-het-zelf ondernemingsplan kost € 19,95 en is vanaf 28 april verkrijgbaar via de boekhandel en www.de-eigen-zaak.nl, de website van coaching- en adviesbureau De Eigen Zaak in Arnhem.

 

Previous Article

Waarom moet u reclame maken

Next Article

Overtuigend presenteren/Elevator Pitch

Gerelateerde nieuwsartikelen: